Ritual de Luna Noua

TABEL DE CONȚINUT

1. La Luna Noua, obiectivele si dorintele prind radacini

Luna Noua este un portal pentru noi inceputuri, un moment in care iti poti reincarca obiectivele sau iti poti seta unele noi. Luna Noua este un timp de odihna, inainte de urmatorul ciclu de evenimente.

Ritualurile sunt o modalitate de a marca punctele de cotitura in viata ta. Ele pot fi folosite pentru a intampina cu bine schimbarile intr-un mod simbolic. Iti poti crea propriul ritual, important este prezenta ta completa in acest moment.
Ritualurile aduc sens in vietile noastre, prin incarcarea unei intetii cu putere. Mereu ne setam intentii, dar ritualul este o modalitate de a face acest lucru intr-un mod mai constient. Te simti imputernicit cand iti creezi viziunile si cand le mentii in atentia ta, pe masura ce aceastea se materializeaza. Dar, chiar si pe masura ce te angajezi acestor viziuni, ramai flexibil, pentru ca se pot deschide usi noi la care nu te-ai asteptat. S-ar putea sa obtii ceea ce ceri, sau ceva chiar mai bine, ceva ce inca nu iti poti imagina.

2. Ritualul Personal

Este important sa iti creezi un ritualul care are sens pentru tine si iti aduce bucurie, in loc de a incerca sa faci un ritual propus de altcineva (exceptie fiind cercurile care sunt create special pentru acest moment precum Cortul Rosu – Cercurile de meditatii de Luna noua etc.). Tu iti cunosti cel mai bine povestea personala si stii ce iti poate infuza ritualul cu putere si frumusete, bagheta magica este intentia + imaginatia.
Am sa va recomand cateva unelte de lucru, dar va invit sa le folositi si pe cele cu care rezonati si sa va creati ritualul personal.

3. Prepararea pentru ritual

Poti face o baie cu apa sarata si uleiuri esentiale pentru a-ti curata campurile si energia inainte de ritual. Roaga apa sa-ti spele toate energiile care nu iti sunt de folos, pentru binele tau cel mai inalt. Fa o meditatie, calmeaza-ti mintea, centreaza-te. Poti folosi muzica sau pur si simplu poti sa stai in tacere.

4. Unelte de fumigatie

Aceste unelte curata energia, in functie de preferinte poti folosi : palo santo, salvie, tamaie, betisoare parfumate, uleiuri etc.
Foloseste fumul pentru a-ti curata campurile energetice (dai cu fum in jurul corpului) si spatiul in care urmeaza sa faci ritualul (dai cu fum in toata camera).

5. Altarul

Te invit sa-ti creezi un altar pentru acest moment. Altarul este locul in care ne adunam obiectele sacre: statuete, amulete, cristaluri, pietre, pene, imagini, geometrii sacre, lemn etc.

Poti folosi si reprezentari ale celor 4 elemente.
Foc: o lumanare sau o unealta de fumigatie care arde.
Apa: un bol cu apa sau o scoica.
Aer: o pana sau tot un obiect de fumigatie care arde.
Pamant: un cristal, pamant.

Mai ai nevoie de o hartie, un pix, 2 boluri – unul pentru a arde in el hartia si un bol in care ai apa.
Fumega si altarul.
Daca ai cum sa faci acest lucru afara, intr-un spatiu intim, ar fi minunat.

6. Protejarea si deschiderea spatiului

Conecteaza-te la ghizii tai si invita-i in spatiul sacru. Roaga-i sa te protejeze si sa te asiste, pentru binele tau cel mai inalt.
Te poti conecta cu energia Lunii, cu Divinul Feminin si Mama Pamant, sfinti, ingeri, maestrii ascensionati, spirite ale naturii, ghizi galactici etc. Nativii Americani se conecteaza cu cele 7 directii si le invita in spatiul sacru pentru protectie si indrumare. (Nord – Sud –Est- Vest, Tatal Cer, Mama Pamant si a saptea directie este inima ta/spiritul).

7. Impamantarea si conectarea cu Cerul

Impamantarea este importanta in orice moment, pentru a sta conectat cu energia pamantului. Semenele ca nu esti impamantat pot fi starile nervoase, mania sau gandurile care nu iti dau pace etc. De multe ori uitam sa simtim Pamantul.

Un exercitiu simplu de impamantare:

Inchide ochii si contecteaza-te la respiratia ta;
Vizualizeaza ca esti un copac si ca radacinile tale se adancesc, strat dupa strat, pana in centrul Pamantului, pana unde este un cristal;
Vizualizeaza cum radacinile tale imbratiseaza cristalul si cum prin inspiratie tragi prin radacini energia acelui cristal, prin picioare, pana in inima. Simte energia Mamei Pamant in inima ta. Simte conexiunea creata si cum esti hranit de aceasta energie, fiind ancorat in centrul Pamantului;
Ridica energia din inima si las-o sa iasa prin crestetul capului pana la Tatal Cer;
Vizualizeaza apoi cum, de la Tatal Cer se revarsa o lumina care iti intra prin crestetul capului si curge prin toata fiinta ta, hranindu-te, pana ajunge la cristalul din Mama Pamant;
Simte cum Cerul si Pamantul danseaza in fiinta ta. Simte cum esti impamantat si sustinut.

8. Intentiile de Luna Noua

Dupa ce ai curatat spatiul de lucru si te-ai centrat, acum esti pregatit sa-ti setezi intentiile.
Scrie pe o foaie de hartie intentiile cu care vrei sa lucrez la aceasta Luna Noua. Ce iti doresti sa manifesti in viata ta? La acest ritual o sa plantam intentiile. Crearea unei viziuni este primul pas pentru a o face realitate. Pe masura ce iti notezi intentiile, te angajezi sa iti faci si partea ta de munca, prin actiuni concrete, pentru a le face reale. Iti asumi ca esti un co-creator, din moment ce te deschizi energiilor universale pentru a pune visele in miscare.
Gandeste-te la ciclul lunar care tocmai s-a incheiat. La experientele prin care ai trecut in ultima luna. Daca esti pasionat de astrologie vezi in ce semn zodiacal este aceasta Luna si in ce casa si mediteaza asupra acestei energii. Calendar Fazele Lunii

9. Acte simbolice

Aici intra in actiune creativitatea ta.
Exemple:
Focul sacru – Iei o lumanare si un bol. Te conectezi cu energia intentiilor tale si le rostesti cu voce tare. Apoi rogi focul sa lanseze in univers intentiile tale si arzi foaia. Multumesti Focului si apoi arunci cenusa in apa.
Poti sa iti ingropi intentiile la un copac sau poti sa le legi de un balon/lampion si sa le dai drumul in aer.
Poti dansa pentru intentiile tale, iti pui muzica care iti place si dedici dansul acestor intentii. Poti sa te rogi, sa canti un cantec, sa canti la toba shamanica sau la orice alt instrument, poti face orice iti aduce bucurie, scopul fiind plantarea intentiilor.
Dupa ritual stai in tacere cateva momente, lasand energiile sa se aseze.
Arde ceva din lista de unelte de fumigatie. Foloseste fumul pentru a-ti curata campurile energetice (dai cu fum in jurul corpului) si spatiul in care ai facut ritualul (dai cu fum in toata camera).

10. Inchiderea spatiului sacru

Dupa ce ai terminat ritualul, inchizi spatiul sacru prin a multumi aliatilor pentru protectie si asistenta.

11. Sustinerea intentiilor

O mare parte din succesul intentiilor de la Luna Noua, consta in ce faci dupa. Gaseste modalitati prin care iti pastrezi in consiinta angajamentul facut. Poti sa iti pastrezi altarul si intr-un vas ai scrise intentiile. Poti sa iti faci un grid de cristale care sa ramana activ pana la urmatoarea Luna Noua. Important este sa ai ceva vizibil/palpabil care te tine conectat cu angajamentul de a lucra la intentiile tale. Noteaza-ti intr-un jurnal progresul.
La Luna Plina o sa gasesti modalitati de a actiona si de a celebra orice semn de schimbare. Tot la Luna Plina o sa ne pregatim sa dam drumul la tot ceea ce nu mai avem nevoie si la ce dorim sa schimbam in viata noastra.

Va doresc o Luna Noua binecuvantata!

Marilu Romedea

Vrei să te ținem la curent?

Primește cele mai valoroase articole ale noastre direct pe e-mail.

Articole interesante