Fii propria-ti eroina

TABEL DE CONȚINUT

1. Femininul sta de vorba cu Masculinul…

Cand cineva este cu adevarat alaturi de tine poate fi cel mai puternic (si inspaimantator) lucru din lume.

Sa stii ca exista cineva sau ceva pe acest Pamant care este cu adevarat acolo pentru tine, indiferent ce-ar fi, este un nivel cu totul si cu totul nou de vulnerabilitate.

Nu conteaza din ce parte vine, greutatea poate lovi cu forta unui baros atunci cand un suflet face fata vietii de unul singur, atat de multi ani.

Luptatorilor caliti in lupte le poate lua ceva timp sa isi lase scutul si sabia jos, pentru a primi pretiosul dar al prezentei deschise, pe care o persoana il poate face.

Adevarul simplu si sacru al faptului ca stii ca exista cineva acolo, indiferent ce-ar fi, poate fi cel mai profund, frumos si infricosator lucru de pe pamant, mai ales atunci cand esti obisnuit sa traiesti in spatele unor ziduri.

Insa daramarea acelor ziduri este ceva ce trebuie sa facem doar noi insine.

2. Este la latitudinea mea sa las garda jos.

Scopul nostru nu este sa escaladam zidurile pe care le-am ridicat ca sa ne protejam de o trauma; la fel cum nu este treaba mea sa escaladez zidul tau. Da, avem dreptul de a accesa acest sanctuar deschis cu grija si consideratie. Insa atunci cand vin in intampinarea ta, vin cu scutul lasat jos. Inteleg ca locul unui scut este pe un camp de batalie, care nu mai este cu tine acum, ci este lasat in urma.
Granitele de respect sunt un lucru, insa niciodata nu ar trebui sa ne demonstram iubirea cucerind constant.

3. Sta in puterea mea sa imi dizolv iluziile.

Este numai in puterea ta de a sta inradacinat in adevarul tau autentic. Te voi vedea cu claritatea ochilor mei, asa cum ma vei vedea si tu pe mine. Daca imi place ce voi vedea, lucrurile vor evolua organic.

4. Sta in puterea mea sa dau la o parte neadevarurile din viata mea.

Sta in puterea ta sa ma vezi pe mine cu adevarat, cu iubire. Altfel, da-te la o parte si fa loc altei persoane care va face acest lucru.
Nu sunt menita pentru oricine, iar de acest lucru sunt constienta. Sunt o savoare unica, salbatica. Insa aceasta inima nu cauta sa bata pentru toata lumea.

5. Sta in puterea mea sa dau piept cu demonii mei.

Am momentele mele de toxixitate, iar tu nu esti remediul lor.
Aceste umbre si cu mine am dansat impreuna ani de zile la rand; asta nu este lupta ta de dus. Elixirul pe care mi-l aduci tu este autenticitatea fiintei tale, pe care o imbratisez asemeni unei lumini in viata mea. Nu ca pe un leac pentru ce ma raneste.

6. Sta in puterea mea sa ma stapanesc pe mine insami, asa cum sta in puterea ta sa te stapanesti pe tine insuti.

Spune-mi adevarul verde-n fata si eu voi face acelasi lucru pentru tine.
Sa fiu cu adevarat langa tine nu este un rol de a fi o prezenta draguta, ci un partener egal, care va intelege apropierea ta de mine ca o chemare de a merge in profunzime. Rolul meu nu este de a-ti face pe plac, cred ca poti face fata la adevar si astept acelasi lucru si din partea ta.

7. Sta in puterea mea sa imi cunosc nevoile si dorintele si sa le verbalizez, asa cum ar trebui sa faci si tu.

Niciunul dintre noi nu poate citi gandurile celuilalt (bine, cateodata). Si nu este datoria noastra sa ghicim totul. In claritate descoperim noi straturi si fatete pe care nu le-am fi descoperit daca am fi ratacit in intuneric.

8. Este de datoria mea sa imi cunosc valoarea. Nu este treaba ta sa mi-a arati.

Insa daca este sa ne aventuram impreuna in acest joc numit viata, vei recunoaste valoarea mea si ma vei respecta, asa cum te respect si eu pe tine.
Fiecare dintre noi este aici ca sa onoreze adevarul celuilalt, nu pentru a fi carpe de sters pe jos sau ca sa plateasca decontul iubirilor trecute in fiecare secunda, pentru a fi vrednic de iubirea pe care eu imi doresc sa ti-o ofer intr-un mod atat de neconditionat.

9. Este de datoria mea sa merg pe calea mea, asa cum este datoria ta sa iti urmezi propria cale.

Calea comuna pe care mergem impreuna va fi parcursa de doua intreguri care merg in adevar si nu de doua vase pline pe jumatate, care incearca sa se intregeasca unul pe celalalt.
Nu-ti voi rapi din valoarea ta, crezand ca trebuie sa iti rezolv eu lucrurile. Nu sunt conservatoarea vietii tale. Iti vad puterea si cred in tine. Voi fi cel mai mare incurajator al tau, la fel cu si tu vei fi pentru mine, si voi radia de mandrie pe masura ce vei inainta pe calea ta.

10. Sta in puterea mea sa ma salvez pe mine insami.

Pentru ca pot. Pentru ca eu sunt singura care poate.
Pentru ca vreau sa fiu cu acel cineva care crede in abilitatea mea, in vocea mea, in adevarul meu; si care este suficient de puternic pentru a sta alaturi de aceasta razboinica salbatica, cu inima mare.

Deoarece eu sunt eroina propriei mele povesti!

Traducere si adaptare: Alice Danila
Sursa: http://thegoddesscircle.net
Imagine: www.pinterest.com

Vrei să te ținem la curent?

Primește cele mai valoroase articole ale noastre direct pe e-mail.

Articole interesante