Spirala 1: Descriere

TABEL DE CONȚINUT

În acest program se lucreaza cu Sistemul Energetic Womb Blessing creat de către Miranda Grey. Facilitez aceste terapii în calitate de Moon Mother Level 3, Cyclic Companion, Menstrual Coaching și Womb Blessing Mentor în conectarea la Ciclul Feminin, fiind ințiată de către Miranda Grey.

Am creat acest program de terapii energetice fiind inspirată atât de nevoile mele feminine cât și de cele a clientelor cu care am lucrat.

Recomand parcurgerea acestei Spirale în ordinea Ședințelor propuse. După parcurgerea integrală a Spiralei, puteți alege să faceți ședințele separat în funcție de nevoi, pentru mentenanță. De exemplu puteți să faceți Ședința de Womb Healing o dată pe lună pentu relaxare, ca un Ritual de Self Care.

Toate Ședințele conțin o parte Teoretică și una Practică și dureaza între 1 h și 2 h.

Ritmul de parcugere al acestei Spirale: o dată pe lună sau la două săptămâni, stabilim împreună la prima ședință.

Vă prezint o călatorie energetică de conectare cu Sacrul Feminin!

Menstruatia

Devii femeie cand iti vine prima menstruatie, este un timp al Lunii. Cand femeia se conecteaza cu ciclurile Mamei Pamant si a Lunii. Pana in acel moment fetita noastra exploreaza realitatea linear, precum baietii, dar la prima menstruatie noi suntem initiate in ritmul ciclic. Asadar, noi femeile exploram realitatea ciclic.

Luna, prin magnetismul ei misca apele de pe pamant si implicit misca si apele din pantecul femeii. Femeia in ziua de azi este deconectata de la acest ciclu, de la acest ritm in care este conectata cu fazele lunii si cu cele 4 arhetipuri feminine care se manifesta in fiecare faza a ciclului sau.

Femeile care nu mai au menstruatie, se ghideaza dupa fazele Lunii pentru a ramane conectate la ciclicitate.

Suntem deconectate de corpurile noastre pentru ca nu am fost binevenite in aceasta lume a femeii. Pentru aceasta, foarte multe femei, au reinceput sa faca ceremonii pentru a celebra prima menstruatie pentru fiicele lor.

Pe vremuri, pe langa ritualurile de trecere, femeile erau binevenite in Cortul Rosu (Moon Lodge). Spatiu in care femeile care traiau in triburi, il foloseau pentru a se retrage de la viata cotidiana pentru a sangera, pentru a da sange pamantului. Era felul lor prin care se conectau cu Mama Pamant, se rugau si ii dadau ofranda sangele lor.

Pantecul este centrul de putere a Femeii, este casa sufletului feminin.

In el se afla energiile creatoare. Este ca un cuptor in care se coace ceva nou, o noua viata, un nou proiect. Tot ce vrem sa manifestam, mai intai sadim o samanta in noi insine, si apoi prinde viata. Noi femeile asa cream lucrurile, prin pantec. De aceea este important ca acest templu sa fie luminos si plin de iubire.

Daca Pamantul e sanatos si fertil, atunci si samanta poate sa creasca. Nativii americani stiu ca femeia, prin corpul ei, este conectata la Mama Pamant si la fortele creatoare. Pentru a crea ceva frumos si sanatos, acest centru trebuie sa fie curat si echilibrat. Din pacate il incarcam cu gandurile si emotiile noastre.

De fiecare data cand iti negi esenta ta feminina, pantecul tau are de suferit. De fiecare data cand simti agresivitate fata de celelalte femei, ai ghicit, pantecul tau se incarca. Si apoi, ajungi intr-o zi te intrebi, ce se intampla cu mine? De ce ma simt deconectata de creatie, de viata, de Luna, de Mama Pamant, de ciclicitate? Ai uitat care iti este de fapt natura. Ai uitat care iti este ritmul in care dansezi.

Centrul energetic al Pantecului ramane si dupa o interventie chirurgicala. Aceasta interventie nu inseamna ca nu mai esti femeie. Energia ta feminina este tot acolo si asteapta sa te reconectezi la ea si la Ritmurile Lunii.

Rana Primei Menstruatii

Multe femei inca sunt marcate de rana primei menstruatii pentru ca nu li s-a onorat momentul sacru in care au facut trecerea de la copilarie la adolescenta, devenind femei. In societatea noastra este o rusine sangele. Putine mame si tati isi intampina fetita, acum devenita femeie, cu o celebrare.

Multe dintre femeile cu care lucrez, au avut o mama rece, care nu a comunicat cu ele despre ce inseamna asta. Si automat ele au respins din start faptul ca au inceput sa sangereze, nimeni nu le-a explicat despre sacralitatea acestui sange.

Aceasta Rana, face ca „Fetita Furioasa” (Eva) din noi, sa ne conduca viata. Aceasta fetita nu are curajul sa-si asume responsabilitatea pentru propria fericire. Se considera o victima si da vina pe ceilalti pentru toate lucrurile care nu se intalnesc cu asteptarile egolului ei.

Femeia este Sacra!

Femeia cand este la menstruatie este sacra, este un Oracol pentru tribul/familia ei. Energiile sale sunt amplificate si este conectata cu Sursa, primeste ghidare prin vise si intuitie.

Aceeasi energie de Oracol ramane si in femeile care nu mai au menstruatie si este accesata atunci cand este Luna Noua.

Nativii americani stiu ca femeile din tribul lor, prin sange, se curata atat pe ele cat si subconstientul colectiv, au darul de a reinnoi energiile pentru ciclul urmator. De aceea, barbatii au vrut sa le sustina si au inceput sa se curete si ei prin a face saune „Sweat Lodge”, curatand prin transpiratie si rugaciune.

Divinul Feminin

Pantecul Mamei Divine este incarcat cu povestile tuturor femeilor din toate timpurile. Rani care se transmit de la o generatie la alta.

Traumele si ranile femininului: violente fizice, violuri, fara acces la cultura, au fost vandute, sclave, fara valoare, rana abandonul, umilinta, rusine, vinovatie, “nu merit”, respingere, rani sexuale, tradare, nedreptate, inhibarea sexualitatii etc.

Daca simti o chemare sa iti cureti pantecul, afla ca o sa-l cureti si pentru 7 generatii dinainte ta si o sa pregatesti drumul pentru urmatoarele 7 generatii, este o vindecare transgenerationala.

Deconectarea de Mama Pamant

Se spune ca noi avem 3 mame. Mama Divina, Mama Pamant si Mama care ne aduce pe lume. Noi primi hrana de la toate aceste mame. Mama Divina ne hraneste prin iubirea ei, Mama Pamant ne hraneste prin roadele ei si Mama care ne da viata ne hraneste cu toata fiinta ei.

Unul din ritualurile pe care le-am indragit la nativii americani este cel in care, in momentul in care copilul vine pe lume, plancenta o ingroapa in Mama Pamant pentru a o anunta ca i s-a mai nascut inca un copil. In acest mod se creeaza o legatura intre Copil si Mama Pamant si el stie ca este sustinut si protejat in calatoria sa.

Noi ne-am deconectat si de la Mama Divina si de la Mama Pamant si din pacate multora din Mamele noastre biologice li s-a negat feminitatea. Astfel incat sufletelor noastre le este foame si sete.

Este timpul sa ne reconectam la cele trei mame intr-un mod sanatos. Sau tu ca si mama sa iti vindeci ranile ca sa nu le dai mai departe in generatiile care urmeaza. Este responsabilitatea ta sa iti asumi ce dai mai departe. Rupe lanturile prin iubire si blandete si reconecteaza-te la natura ta feminina, la Mama Divina si la Mama Pamant.

Mama Pamant reprezinta Corpul nostru, deconectarea de corp inseamna deconectarea de Mama Pamant.
Mama Divina reprezinta femeia noastra interioara, deconectarea de femeia noastra interioara inseamna deconectarea de Mama Divina.

Mama Divina pentru fiecare poate simboliza un arhetip familiar feminin precum: Fecioara Maria, Maria Magdalena, Isis, Tara, Kuan Yin etc. Fiecare religie are o reprezentare a Mamei Divine.

Alchimia interioara

Mai inainte de a te conecta cu un barbat, trebuie sa te reconectezi la tine. Sa stii cine esti. Este vorba de un proces alchimic al nuntii interioare in care masculinul si femininul din tine se echilibreaza. Este momentul in care stii cu adevarat cine esti si nu ai nevoie de celalat pentru confirmari. Cand esti o fiinta completa nu ai nevoie de iubirea celalalt, ci te bucuri de iubirea celuilalt. Abia din acest spatiu poti construi o relatie sanatoasa cu un partener.

Daca te casatoresti si nu esti completa, inseamna ca ai ales sa descoperi cine esti alaturi de partener. Asta inseamna foarte multe provocari pentru ca va apasati pe butoane unul celuilalt pana cand va treziti si constientizati cine sunteti. Si exista doua posibilitati, ori mergi cu acel partener in continuare, ori drumurile se despart. Asta coincide si cu criza de 30-33 de ani sau cea de 50-60.

Iti doresc sa ai curajul sa te descoperi si sa te iubesti. Sa iti accepti si lumina si intunericul si sa alegi un partener care indiferent cat de mare e intunericul din tine, el are curajul sa stea drept si sa vada lumina!

Iti doresc sa iti plantezi in pantec numai seminte sanatoase si frumoase, prin care iti onorezi templul!

Echilibrul

Acum este timpul ca aceste energii sa se echilibreze si sa ne asumam lectiile si darurile. Noi, femeile, am purtat masca masculinitatii ca sa ne adaptam la aceasta lume, si multi dintre barbati au devenit mai slabi. Femeile nu au mai avut curajul si increderea sa-si exprime feminitatea.

In istoria umanitatii, razboaiele au avut un rol important in acest dezechilibru. Pentru ca barbatii plecau la lupta si femeile ramaneau singure in gospodarii. Ele deveneau si mama si tata pentru copii lor. Multi barbati nu se intorceau de la lupta sau daca se intorceau aveau Post Traumatic Stress si se apucau de alcool. Cam asta e povestea multor triburi dar se aplica si la noi. Pentru ca femeile au devenit sustinatoarele familiilor peste noapte, ele ducand tot greul. Si barbatii nu erau prezenti, sau erau, dar violenti sau depresivi.

Multe fetite au crescut cu rana abandonului din partea tatilor si cu un model de mama-masculina. Multe mame nu isi mai luau energia de la soti, pentru ca nu se mai puteau baza pe ei, ci de la bietii lor. Astfel, sunt multi barbati crescuti cu frica de invaziune si de aceea le este frica sa-si construiasca o relatie, sau vor sotii sclave. Acestea sunt programele cel mai des intalnite in relatii, ea cu rana de abandon si cu nevoia ca partenerul sa fie si tata, si iubit si prieten. Si el, care a fost sufocat si invadat de mama sa, si fuge de responsabilitate.

Iertarea

Avem misiunea, ca in acest moment al existentei noastre, sa ne deschidem inimiile si sa iertam. Sa iertam masculinul, sa iertam acest patriahat care ne-a facut sa uitam cine suntem. Sa ne asumam aceasta lectie si sa multumim pentru ea. Pentru ca doar prin acest contrast puteam sa ne reconectam la noi, fara a mai face abuz de putere. Am trait candva intr-un matriahat care si-a manifestat si umbra fata de barbati. Eram la putere si ei erau doar folositi pentru a crea viata si pentru a ne sluji. S-au ridicat impotriva noastra si pentru ceva timp rolurile s-au schimbat, pentru ca a trebuit sa exploram dualitatea.

Suntem cu toate fiicele Mamei Divine si cu toate am venit sa traim o viata fizica pentru a fi fericite, vibrante, vii!

Daca centrul pantecului este echilibrat, atunci si noi suntem echilibrate. Doar ca acum trebuie sa facem o calatorie din exterior spre interior pentru a ne aduce aminte de el.

Multe femei au partea de jos a corpului amortita si se simt deconectate atat de pantec cat si de Mama Pamant.

Tot ce punem negativ in Pantecul nostru, mai tarziu se materializeaza sub forma de boala. De aceea in aceasta perioada foarte multe femei au probleme in aceasta zona. Si totul indica cat de departe suntem de noi.

Te invit la acest program introductiv pentru a face un prim pas de a te intoarce la tine si de a te reconecta la Ciclicitatea Ritmului Feminin!

Fie ca Pantecul tau, sa fie Binecuvantat!

Marilu Maria-Luiza Romedea
Cycle Companion și Womb Blessing Mentor

Art: @helenclaira

Vrei să te ținem la curent?

Primește cele mai valoroase articole ale noastre direct pe e-mail.

Articole interesante