Ghidul tau pentru atunci cand te confrunti cu o Criza Spirituala

TABEL DE CONȚINUT

Putem defini “criza spirituala”/ ”criza de vindecare” ca fiind acel moment din viata ta in care ai de-a face cu emotii/trairi intense si puternice de vindecare sau eliberare psihologica.

O astfel de criza de vindecare apare, de obicei, dupa o perioada de munca spirituala, de lucrul cu energia, directionate catre sine, dupa terapie sau consiliere. Mai poate aparea si imediat dupa un tratament energetic sau o sesiune intense de vindecare. In cazuri rare, se mai poate manifesta si atunci cand experimentezi o schimbare brusca de perceptie, a modului de gandire sau a felului in care te vezi pe tine si lumea inconjuratoare.

Chiar daca percepem acest moment ca pe o criza – cum implica si denumirea de “criza de vindecare” sau “criza spirituala”, acesta este un moment intens, poate chiar neplacut – avem de-a face, de fapt, cu un semn foarte bun al faptului ca treci printr-o transformare personala, la un nivel foarte profund si puternic. Totusi, daca nu experimentezi o criza de vindecare, asta nu inseamna ca nu te vindeci sau nu ai parte de o experienta transformationala profunda.

Din moment ce ai ajuns sa citesti aceste randuri, sansele sunt mari ca tu sa te afli deja de ceva vreme pe calea spiritual, a lucurului cu energia sit e confrunti (sau te-ai confruntat deja) cu ceea ce numim criza de vindecare. Daca simti si crezi ca treci printr-o astfel de criza dar nu esti sigur/a de asta, poti afla citind in continuare, care sunt simptomele cel mai des asociate cu o astfel de experienta.

· Oboseala, epuizare, somnolenta, letargie (chiar si dupa o noapte intreaga de somn)
· Lipsa de motivatie si a dorintei de a intreprinde orice fel de actiune
· Incapacitatea de concentrare
· Ameteala, vertij, migrene
· Dureri si junghiuri pe care le-ai mai avut in trecut si revin neaseptat
· Plangi din senin si aparent fara motiv
· Sentiment de tristete, pierdere sau gol interior
· Confuzie si lipsa unei directii clare
· Ti se pare ca toate lucruile “se destrama” in jurul tau (penru a crea spatiu pentru nou)
· Te simti mai emotiva si extrem de sensibila (mult mai accentuat ca de obicei)
· Sentimente foarte intense (furie, frustrare, tristete) aparent fara motiv
· Irascibilitate si pofta de mancaruri grase sau cu mult zahar (aceasta este tentative corpului de a se impamanta)
· Sau, din contra, lipsa apetitului si a interesului fata de mancare

* * IMPORTANT * *

In cazul in care oricare dintre aceste simptome persista o perioada indelungata sau se accentueaza, va rugam sa apelati la medic/specialist. De asemenea, de retinut ca simptomele cauzate de o criza de vindecare isi pierd din intensitate in timp si pana la urma vor disparea cu totul. Orice semn de inrautatire a acestor smptome necesita un control amanuntit la doctor/specialist.

Atunci cand lucram adanc la nivel energetic si ne indreptam atentia in interior, aparitia crizei de vindecare este aproape inevitabila. Desi aceasta aparitie poate fi de-a dreptul inconfortabila si, uneori, chiar ingrijoratoare, acesta este, de fapt, un semnal din exterior ca “peisajul” tau interior trece prin transformari profunde si foarte positive.

In continuare prezentam 7 strategii pe are le poti folosi pentru a diminua intensitatea si durata unei crize de vindecare si pentru a te auto sustine in timp ce treci prin ea. Poti iesi din aceasta criza doar trecand prin ea, dandu-ti voie sa o experimentezi si sa o traiesti. Cel mai important de retinut in aceste momente este faptul ca nu esti singur/a, faci o treaba foarte buna si vei trece prin aceasta experienta cu bine.

1. IA O PAUZA DE LA LUCRUL INTENS CU ENERGIA/SINELE

Prima strategie pe care o poti aborda este abtinerea (o perioada) de la a face munca energetica intensa sau de la terapii, explorarea sinelui etc, pana cand te vei simti iar confortabil. Chiar daca astfel de practice puternice pot face trecerea prin criza mai usoara si rapida, pot, de asemenea, sa intensifice criza si sa creeze o stare de disconfort accentuate. Nu te ingrijora – chiar daca iei o pauza de la acest tip de lucru cu energia asta nu este egal cu o regresie sau stagnare. Prin lucrul intens cu energia/sinele fac referire la acele terapii la nivel energetic puternice, lucrul cu umbrele, lucrul cu visele, psihoterapia, consiliere. Regresie in vietile anterioare etc. Nu ne referim la forme mai usoare de lucru cu energia cm ar fi meditatia sau pastrarea unui jurnal, pe care, de fapt, recomand sa le practicati in continuare (a se citi punctual 2)

2. PRACTICA MAI MULTA YOGA, MEDITATIE SAU ALTE FORME USOARE DE LUCRU CU ENERGIA

Daca ai amanat rutina zilnica de meditatie sau yoga sau doar practice sporadic timp de 5 minute, acesta este pentru a incorpora aceste practici in rutina ta zilnica si de a le acorda mai mult timp si atentie. Introducerea si practicarea unor astfel de metode de lucru cu energia si sinele (yoga, meditatie. Exercitii fizicie usoare si chiar somnul) este absolut necesara la nivel interior si, de asemenea, iti vor deschide, echilibra si vindeca chakrele si corpul eteric.

3. BAI DETOXIFIANTE

Umple cada cu apa foarte calda, adauga cca 150 grame de saruri Epsom si cca 100 de grame de bicarbonat de sodium si relaxeaza-te in apa pentru cel putin 20 de minute. Sarurile Epsom ajuta la eliberarea toxinelor prin piele oferindu-ti, in acelasi timp, o cantitate considerabila de magneziu care ajuta la relaxarea musculara. Bicarbonatul de sodium este, de asemenea, detoxifiant si face pielea foarte fina, ca de bebelus. Daca simti nevoia sa plangi, aceasta este cea mai buna ocazie de a o face – foloseste aceasta baie pentru a te elibera atat de toxinele fizice cat si de cele emotionale de-odata.

4. IA-TI O ZI LIBERA

Ia o zi libera de la job (daca ai posibilitatea sa faci asta), cheama un baby sitter, roaga-I pe cei din jur sa te ajute la treburi, sa faca cumparaturi. Asigura-te ca iti poti rezerva aceasta zi (sau macar jumatate de zi) pentru recuperare si odihna. Foloseste acest timp liber pentru a dormi, a iti face baia detoxifianta, pentru a citi, a te uita la filmul sau serialul tau preferat , pentru a manca ceva ce iti adduce o stare de confort, fara a-ti face griji si a avea responsabilitati fata de nimeni si nimic. Sa nu faci niciun fel de efort sau munca si este chiar indicat sa iti stingi telefonul de tot. Ai nevoie de acest timp pentru tine.

5. SUNA UN PRIETEN SAU UN MENTOR

Daca ai un prieten care a trecut prin experiente similar sau un mentor in care ai cu adevarat incredere, da-le un telefon. Povesteste-le prin ce treci si intreaba-i daca au avut simptome similare. Prin asta poti porni un dialog revelatory despre ascensiune spiritual (prin care trecem cu totii) si despre lucrul cu energia. Iar, cel mai important este ca, o astfel de conversatie, te va ajuta sa realizezi ca nu esti singur/a si nici ciudat/a. Este absolut normal si natural prin ceea ce treci si chiar de asteptat atunci cand pasesti pe calea spirituala,

6. FA ORDINE SI CLARIFICA-TI PROGRAMUL/CALENDARUL

Daca se intampka sa fii una dintre acele persoane super active, care este in continua miscare si care isi programeaza mai multe lucruri de facut decat este realistic posibil de realizat – incepe prin a reduce din obligatii/proiecte. Analizeaza-ti calendarul. Ce poti muta, amana, delega pe cineva sa faca in locul tau sau chiar sa anulezi? A face mai mult spatiu in programul tau poate fi extrem de folositor sit e poate ajuta sa te reincarci si sa iti creezi timp de respiro.

7. FOLOSESTE-TE DE UNELTELE TALE SPIRITUALE

O criza de vindecare este momentul perfect pentru a te folosi de tarot, cartile oracol, cartile cu Ingeri, rune, pendul, cristale sau de jurnal. Foloseste-ti abilitatile si uneltele spirituale pentru a-ti pune intrebari despre ceea ce se intampla cu tine. O buna intrebare este – Daca prin ceea ce trec este cu adevarat o criza de vindecare, ce am de invatat trecand prin ea? Ai mai putea sa itrebi – In ce etapa a procesului de vindecare ma aflu acum? Este ceva ce mi-ar fi util pentru a trece prin aceasta criza mai usor? Scrie orice raspuns/intuitie pe care o primesti. Tine un jurnal detaliat cu trairile si experientele avute. Uneori, sa asterni gandurile pe hartie ajuta la echilibrarea si clarificarea energiei si misca lucrurile mai cu spor.

Articol: https://purefieldhealing.com
Art: @tarnellisart

Vrei să te ținem la curent?

Primește cele mai valoroase articole ale noastre direct pe e-mail.

Articole interesante