Mesajele corpului: Ai menstruatia sincronizata cu Luna Noua sau Luna Plina?

TABEL DE CONȚINUT

1. Ciclul menstruatiei unei femei tinde sa apara in jurul Lunii Pline sau a Lunii Noi.

In Cercul #Moon Sisters: Cortul Rosu, am avut discutii cu surorile mele despre faptul ca unele dintre noi avem menstruatia sincronizata cu Luna Noua si altele cu Luna Plina. Si as dori sa va impartasesc ce inseamna asta.

Sunt o „Moon Mother Avansata” si un „Mentor in Conectarea la Ciclul Feminin”, initiata de catre Miranda Grey. Ea mi-a povestit ca exista doua modele menstruale traditionale: Luna Alba si Luna Rosie

2. LUNA ALBA

Daca trupul tau urmeaza  ciclul Lunii Albe vei avea tendinta de a sangera pe timp de Luna Noua sau atunci cand luna este in descrestere. Intrucat biodinamica ne-a arata ca pamantul este cel mai fertil in timpul Lunilor Pline (in timp ce ovulezi), acest ciclu este, in cele mai multe traditii, conectat cu fertilitatea si maternitatea.
Daca esti o femeie a “Lunii Albe” vei simti, cel mai probabil, o crestere a intuitiei in aceasta perioada si vei simti nevoia sa te retragi pentru a te hrani si reinnoi. Cu alte cuvinte, sunteti epuizate energetic si a-ti dat totul in ultima luna – acum este timpul pentru sine!

Ovulatia in timpul Lunii Pline corespunde cu Ciclul Lunii Albe, care este celebrata in majoritatea religiilor si ritualuri de fertilitate. Puterea fertila a unei femei si Luna Plina coincid, oferind cele mai bune conditii pentru ca ea sa-si exprime energiile creatoare in conceptie.

Ciclul Lunii Albe a devenit ciclul “mamei bune”, singurul aspect al feminității acceptabil pentru societatea patriarhala. Mai putin acceptabil a fost ciclul care a rezultat din ovulatie la momentul Lunii Noi. Pe masura ce Luna Plina se ridica prin atmosfera mai groasa la orizont, este de multe ori colorata in sange rosu;

3. LUNA ROSIE

Acest ciclu urmareste Luna Plina, aceasta insemnand ca vei sangera in timpul lunii in crestere sau plina, si vei fi cea mai fertila in timpul Lunii Noi sau in descrestere. Deoarece energiile Lunii Pline si in crestere sunt exterioare, vibrante si creative, unele femei simt ca este nefiresc sa fie la menstruatie in aceasta perioada. Nu este chiar asa. In timpurile stravechi, ciclul Lunii Rosii era asociat cu samanismul, cu prea inaltele preotese si cu vindecatoarele. Femeile care au tendita sa fie la menstruatie pe timp de Luna Plina se spune ca isi focuseaza energiile menstruale mai “intunecate” si creative in exterior mai degraba decat in interior, in asa fel incat sa ii invete si sa le impartaseasca si altora din propria lor experienta. De multe ori, femeile ce fac parte din acest ciclu vor fi mai focusate pe cresterea personala, dezvoltare, mentorat si creativitate.

Ovulatia are loc in intunericul lunii, cu energiile creatoare ale Magicienei care sunt eliberate in lumina crescanda a Lunii.

Ciclul Lunii Rosii se produce atunci cand ciclul menstrual coincide cu Luna Plina. Ciclul personal al femeii inca mai trece prin fazele celor 4 Arhetipuri Feminine: Fecioara, Mama, Magiciana si Batrana, dar acestea sunt cu 180 ° in afara fazelor lunii.
Ciclul Lunii Rosii prezinta o orientare in afara exprimarii energiilor din procreere si lumea materiala si spre dezvoltarea interioara si exprimarea ei. Cum acest ciclu a fost vazut de oameni ca fiind mai puternic  si mai putin controlabil, a devenit ciclul “femeii malefice”, al seducatoarei, al femeii intelepte sau al vrajitoarei urate, a carei sexualitate a fost menita pentru altceva decat formarea urmatoarei generatii. Acele femei care au trait in ritm cu Ciclul Lunii Rosii ar fi fost indepartate de la ritualurile Lunii Pline si de la sarbatorile femeilor la ovulatie. Ele aduceau aminte de jumatate intunecata a Lunii Pline.

Ambele cicluri sunt expresii ale energiilor feminine si nici una nu este mai puternica sau mai corecta decat cealalta. Ai putea afla ca in viata ta ciclurile tale isi vor schimba orientarea intre Luna Rosie si Luna Alba, in functie de circumstantele tale, ambitii, emotii si scopuri.

4. Femeile cand sunt la menstruatie, curata…

Cand ai menstruatia sincronizata cu Luna Noua, cureti pentru colectiv. Cand este sincronizata cu Luna Plina, cureti pentru tine. Asta inseamna ca esti intr-o perioada in care vrei sa nasti un nou proiect, un nou tu. Adica ai nevoie ca atentia sa fie pe tine si nu pe colectiv. Femeile care au menstruatia la Luna Plina au o energie foarte puternica, ele isi apartin lor. Se considera, ca in mod normal, menstruatia trebuie aliniata cu Luna Noua pentru ca este asociata cu o perioada de odihna si de retragere, auto-ingrijire.

5. Menstruatia

Devii femeie cand iti vine prima menstruatie, este un timp al Lunii. Cand femeia se conecteaza cu ciclurile Mamei Pamant.
Luna, prin magnetismul ei, misca apele de pe pamant si implicit misca si apele din pantec. Femeia in ziua de azi este deconectata de la acest ciclu, de la acest ritm in care este conectata cu fazele lunii si cu cele 4 arhetipuri feminine care se manifesta in fiecare faza a ciclului sau.
Suntem deconectate de corpurile noastre pentru ca nu am fost binevenite in aceasta lume a femeii. Pentru aceasta, foarte multe femei, au reinceput sa faca ceremonii pentru a celebra prima menstruatie pentru fiicele lor.
In triburi, pe langa ritualurile de trecere,  femeile erau binevenite in Cortul Rosu. Spatiu in care femeile se retrageau de la viata cotidiana pentru a sangera, pentru a da sange pamantului. Era felul lor prin care se conectau cu Mama Pamant, se rugau si ii dadau ofranda sangele lor.

Exista o profetie care spune ca atunci cand femeile vor da din nou sange pamantului (ofranda), razboaiele se vor opri!

6. Femeia este Sacra!

Femeia cand este la menstruatie este sacra, este un oracol pentru tribul ei. Energiile sale sunt amplificate si sunt conectate cu Sursa. Prin sangele lor se curata si isi reinnoiesc energiile, ca sa se pregateasca pentru ciclul urmator.

Nativii americani stiu ca femeile din tribul lor, prin sangele lor, curata subconstientul colectiv. Si de aceea si ei au vrut sa le sustina si au inceput sa se curete si ei prin saune „sweat lodge”.

7. Pantecul este casa sufletului feminin.

Multe femei care urmeaza cai si practici spirituale inca se simt lipsite de putere, deoarece nu inteleg ca pantecul are nevoie sa fie acceptat ca si camin al sufletului feminin. De aceea, Miranda Grey a creat aceasta tehnica de Acordaj numita Binecuvantarea Pantecului, care ne consolideaza conexiunea cu Divinul Feminin si ne deschide catre spiritualitatea naturala feminina.

Daca simti sa te reconectezi la tine si la Divinul Feminin, iti pot oferi o Binecuvantare a Pantecului Personala sau Vindecarea Pantecului. Deasemenea, mai ofer si sesiuni de Mentorat in Conectarea la Ciclul Feminin.

Marilu Romedea

Vrei să te ținem la curent?

Primește cele mai valoroase articole ale noastre direct pe e-mail.

Articole interesante