930639Ce este o Mother Blessing Ceremony?
(Ceremonia de Binecuvantare a Mamei)

Mamicile constiente si spirituale au inceput sa opteze pentru o “Ceremonie de Binecuvantare” in loc de traditionalele “Baby Shower”.

O binecuvantare a mamei este o ceremonie care sprijina si imputerniceste spiritual o noua Mama, pentru calatoria ei prin momentul nasterii si maternitate. Acest ritual frumos a fost adaptat ca o alternativa la Baby Showers, unde accentul tinde sa fie mai mult pe cadouri monetare și pe copil, decat pe Mama si experienta ei.

Binecuvantarea Mamei este inspirata din ceremonia traditionala Navajo numita Blessingway (Binecuvantarea). Binecuvantarea Mamei este o sarbatoare a vietii noi, o onorare a mamei in timp ce trece prin una dintre cele mai mari tranzitii ale vietii, un ritual de trecere feminin. Este un spectacol ceremonial de sustinere emotionala si spirituala pe masura ce experimenteaza trecerea prin multele schimbari de a deveni mama. Include ritualuri vechi si moderne. Aceasta este o ceremonie bogata, vibranta, care cultiva legatura, bucuria, eliberarea de frica si de multe ori lacrimi vindecatoare pentru tot.

Intentia mea, prin intermediul acestor ceremonii de binecuvantare a mamei, este de a onora, de a iubi si de a o lauda pe Mama pentru dorinta ei de a fi canalul deschis prin care curge viata noua. Prin a crea si sustine un spatiu sacru in care viitoarea Mamica este sustinuta de catre comunitatea ei, binecuvantata fiind pentru eforturile ei trecute si viitoare. Un spatiu al momentului prezent plin de bucurie si abundenta care sa o ajute in calatoria ei prin sarcina si momentul nasterii si sa o sprijine sa se conecteze la puterea si intuitia celor mai mari Mame, Mama Pamant si Mama Divina.

“Cele care tin darul vietii in apele pantecelor lor, pot vorbi cu apa, cu raurile, cu oceanele. Odata ce ai simtit fluxurile fortei vietii in corp, numai atunci poti auzi ce au de spus apele lumii. ” – medicine woman

Aceasta ceremonie transmuta teama, imputerniceste, ridica vibratia, vindeca si binecuvanteaza momentul nasterii si uniunea Mamei cu pruncul.

 

Screen-Shot-2017-05-19-at-8.23.28-am-e1495146382279Ritualuri de trecere feminine

Ceremonia face parte din Ritualurile de Trecere din viata unei femei. Ritualul marcheaza transformarea interioara intr-un mod formal, ceremonial. 

Aceste Ritualuri marcheaza initierile din viata unei femei si ofera sustinere si pentru momentele grele. Ritualurile sunt o modalitate de a marca punctele de cotitura in viata ta. Ele pot fi folosite pentru a intampina cu bine schimbarile intr-un mod simbolic

Se fac ritualuri de trecere pentru: prima menstruatie, cand devii sotie, cand te pregatesti sa devii mama si dupa nastere si cand se iese la menopauza. Se mai fac aceste ritualuri dupa terminarea unei relatii, dupa o depresie, o sarcina pierduta, o operatie. Mai sustin si Baby Blessing Ceremony, Union Blessing Ceremony pentru binecuvanarea cuplurilor, Daddy Blessing Ceremony.

Scopul ritualului creativ de trecere este sporirea echilibrului in legatura cu noi insine, intre noi si ceilalti, legatura cu lumea, cu ritmurile si energiile mai mari care ne aduc stabilitate si lumina in vietile noastre.

Cine poate sa participle la aceasta ceremonie?
Prietene pe care le simti apropiate si care prin rugaciunile si energia lor, din momentul prezent, te pot sustine in calatoria ta. Este important ca ele sa vina cu intentia de a te sustine, lasand la usa procesele personale.

Cand ar trebui sa aiba loc Ceremonia?
Binecuvantarea are loc deobicei la sfarsitul sarcinii, intre 36-38 saptamani si sunt invitate aproximativ 10-20 prietene apropiate si membrii din familie.

Daca esti gata sa-ti onorezi sarcina, zeita din tine si Mama ce urmeaza sa devii, atunci aceasta ceremonie este cu adevarat pentru tine!

Te astept cu mult drag sa co-cream o Ceremonie minunata pentru tine si pruncul tau!

Pentru mai multe detalii: marilu@moonsister.ro

May you walk in beauty, sister!

Maria Luiza (Marilu) Romedea
Moon Mother Avansata & Mentor in Conectarea la Ciclul Feminin
Coordonator Womb Blessing Romania
Facilitator Acreditat de Cercuri de Femei – Cortul Rosu
Consilier de Dezvoltare Personala si Spirituala
Shamanism Feminin

Imagini: www.pinterest.com