awakening-your-inner-shamanInvatam sa vedem prin intuneric

In aceasta perioada, Mama Pamant face trecerea de la energiile Magicienei (Toamna) la energiile Batranei (Iarna). Energiile se retrag si se coboara in subconstient. Suntem testati sa gasim si sa mentinem speranta in intuneric, invatam sa vedem prin intuneric.

Lumina nu poate fi atinsa fara sa se aventureze in intunericul necunoscut. Acest proces se intampla periodic pe tot parcursul vietii noastre, de obicei in functie de anotimpuri, adica la trecerea dintre toamna si iarna. Desi ne putem intoarce in mod regulat la acest loc de disperare, fiecare intoarcere succesiva ne acorda o intelegere mai profunda a noastra si a vietii in general.

Cu alte cuvinte, daca va simtiti deznadajduiti in aceasta perioada, este important sa va acordati permisiunea completa de a va explora sentimentele negative prin dans, cercuri de impartasire, cantat, desenat, plans etc.

Moon Sister: Pentru sustinerea femeilor, am creat Cercul Moon Sisters, te poti alatura oricand cercului daca simti sa te eliberezi emotional si sa te reconectezi la tine. Poti urmari evenimentele Aici.

Exprimarea partii intunecate intr-o maniera creativa si in siguranta te impiedica sa nu faci implozie sau sa explodezi atunci cand presiunea devine prea mare pentru a face fata. Depresia este, prin urmare, rezultatul suprimarii acelor ganduri si sentimente negative pe care ne simtim inconfortabil sa le recunoastem si sa le exprimam, din teama ca ne va coplesi. Ca rezultat, ramanem blocati in polaritatea intunecata, pana cand permitem schimbarea energiei prin ventilarea ei.

740009d11639bbb4a03cad2a0bb65c08

Arhetipul Zeitei Hecate: Lumea de Jos – Accesarea Intelepciunii 

Hecate a fost o zeita din Grecia Antica, ce traia in Lumea de Jos (taramul umbrelor noastre). Ea este arhetipul Batranei, o etapa care marcheaza cel de-al treilea si ultimul capitol din viata unei femei. De aceea, de cele mai multe ori, ea este infatisata ca o batrana care prepara licori in ceaunul ei imens, un vas de transformare magica si de inalta intelepciune feminina.

In timp ce locuia in Lumea de Jos, Hecate s-a imprietenit, de asemenea, cu cele trei Sorti.  Acestea femei erau cele care invarteau roata norocului, imprastiind pedepse sub forma de intamplari karmice asupra celor care esuau in a observa si respecta legile naturale. Din postura de aliata a Sortilor, Hecate este de asemenea asociata cu zeita antica Fortuna, numta si zeita norocului.

Hecate era Femeia Inteleapta pe care toti zeii si toate zeitele o consultau atunci cand aveau nevoie de ghidare.

In societatile antice, Hecate era femeia-saman, o matroana tribala venerata ca “Femeia Sfanta” sau “Femeia Inteleapta”. Ea intelegea procesele naturii, care au ajutat-o sa vindece, sa citeasca oracole, protejandu-i pe cautatori din a face rau atunci cand exploreaza taramurile supranaturale.

Prezenta lui Hecate in viata noastra poate fi descrisa ca atunci cand simtim ca suntem invaluiti intr-o manta de letargie. Acest lucru se poate manifesta ca depresie, apatie generala si oboseala vizavi de viata, in general; dar si ca cedari psihice, extenuare, oboseala cronica sau ca un episod de boala mintala. Din pacate, modul clasic de a raspunde la aceste boli ale sufletului este acela de a apela la medicatie, intorcand persoana care sufera catre productivitatea exterioara cat mai curand posibil.

Insa aceste simptome sunt modul sufletului nostru de a ne cere sa ne asezam, sa calatorim catre interior si sa asteptam intuitia noastra. Pentru ca atunci cand ne lasam cu totul in ceea ce simtim si exprimam acest lucru, ne eliberam abilitatile noastre de a canaliza detaliile necesare pentru a integra experientele noastre din trecut si ne acordam energie reinnoita pentru a putea inainta in calatoria noastra.

Simbolic, acest lucru este aratat in cele mai multe povesti eroice in care protagonistul intra intr-un loc intunecos, cum ar fi o pestera, mlastina, temnita sau in campul de mac si este temporar impiedicat de o activitate ulterioara pana cand rezolva o enigma, venind in concordanta cu partea mai intunecata a naturii umane. Asa este posedata intelepciunea spirituala, prin cautarea constienta a adevarului sau a intelesului superior. Adesea durerea si pierderea dorintelor ego-ului nostru marcheaza inceputul acestei etape a calatoriei – faza mortii care precede fiecarei nasteri psihologice.

Testul in aceste momente este acela de a gasi si de a mentine speranta in intuneric, invatand la propriu sa vezi in intuneric. Asa cum Calatoria Eroului este motivata de nevoia de a se aventura la exterior si de a-si gasi scopul, calatoria feminina este, in contrast, una de predare. De aceea, trebuie sa lasam timpul si spatiul sa ne poarte la interior, catre profunzimile propriului subconstient, ca sa putem descoperi adevarul suprem si ca sa recastigam sentimentul de reverenta pentru sincronicitate si mister ale Planului Divin (de asemenea, sa redescoperim o apreciere mai profunda fata de darurile propriului suflet).

De indata ce stim cum sa onoram Femeia Inteleapta – Hecate din noi insine, vom fi imbracati cu nenumarate daruri ale inspiratiei, viziunii, magiei si regenararii.

Cu toate acestea, daca respingem acest proces din cauza unei minti inchise si cinice, ne va fi negata intelegerea si vom putea experimenta manifestarea umbrii, cum ar fi psihozele, tulburarile obsesiv-compulsive, tendintele violente si de razbunare vizavi de noi insine sau altii din jurul nostru si stagnarea creativa.

Daca ati experimentat in orice fel sau forma partea mai intunecata a naturii umane, este imperativ sa va alocati timp pentru a o revizui, ca sa intelegeti pe deplin impactul si lectia din viata voastra.

 

ff61a903b1d7bdb7756016c64fadebe2--full-moon-the-moonNoaptea intunecata a sufleului

Este o etapa prin care trecem cu totii atunci cand simtim ca viata este lipsita de sens si traiesti o dezamagire totala cu tot ce credem ca este adevarat. Cand ne simtim asa, tot ce putem sa facem este sa ne predam durerii si sa acceptam.

Este interesant de observat ca procesul de moarte si renastere pe care un fluture il sufera, in criza lui, implica o trinitate de energii, in care omida este redusa la lichid inainte de a se reforma ca o creatura inaripata. Aceasta dizolvare a formei originale in apa este, de asemenea, simbolismul ceremoniilor de botez si ceremoniilor de renastere, in care o persoana este scufundata in apa, ceea ce inseamna predarea durerii, care in schimb va inmuia rigiditatea si va face umed si fertil fundamentul pentru o noua crestere. Ca si in fiecare sezon de primavara, avem nevoie de precipitatii pentru a fertiliza o noua crestere, asa ca trebuie sa eliberam lacrimile noastre, pentru a lubrifia procesul alchimiei interne. Altfel, ramanem detasati de inima si emotii, rationalizand modul in care ne simtim, in loc sa ne deplasam prin aceasta.

Hecate reprezinta puterea si intelepciunea pe care o putem atinge in perioadele de solitudine (de aceea, in citirile din Tarot, daca cineva trage cartea Hermitul, consider ca este o carte de vizita de la Hecate si o sugestie puternica ca ei sa isi petreaca timpul departe de multimea nebuniei si sa se reconecteze cu lumina lor interioara).

Moon Sister: Hecate este faza de Batrana (Crone) – aspectul final al femeii. – Arhetip Feminin: Baba – Inteleapta – Preoteasa. Coincide cu faza de menstruatie a ciclului feminin. Ca Arhetip al Mamei Pamant este Iarna.

Ciclic o vedem in timpul lunii intunecate (Luna Noua), la sfarsitul fiecarei luni lunare (intre luna in scadere si luna crescenta noua, cand nu putem vedea luna in cerul de noapte). Din punct de vedere sezonier, simtim ca ne trage inauntru in timpul toamnei si iernii, culminand cu Solstitiul de iarna (cea mai lunga noapte a anului), cand pur si simplu nu avem energie pentru a raspandi lumina in lume.

Odata ce stim cum sa o onoram pe Hecate in noi insine, suntem inzestrati cu nenumarate daruri de inspiratie, viziune, magie si regenerare. Cu toate acestea, daca respingem procesul ei dintr-un set de comportament inchis si cinic, ne este interzisa intelegerea si poate sa apara o manifestare umbroasa, cum ar fi psihoza, tulburari obsesive compulsive, tendinte violente sau razbunare fata de noi sau pe altii si stagnare creativa.

TRANSFORMARE inseamna literalmente sa intri intr-un spatiu dintre lumi, abisul Marelui Mister, permitand energiei sale se iti dea o forma noua, cu o constiinta extinsa. Fara aceasta capacitate de a se preda si de a accepta schimbarile aduse de vointa Puterii Inalte, nu putem sa apreciem cu adevarat miracolul nasterii si renasterii. Cu alte cuvinte, cu cat putem invata mai mult sa sarbatorim si sa onoram fiecare “moarte” in viata noastra, cu atat apreciem si recunoastem mai mult viata si darurile noastre inerente.

Trebuie sa cunoastem prin experienta fiecare polaritate pentru a aprecia opusul ei.

De aceea, cand intelegem cu adevarat cat de natural este ciclul de moarte/renastere in viata noastra, atunci putem invata sa acceptam schimbarea, mai degraba decat sa ne temem de ea.

Din acest motiv, cred ca trebuie sa ne confruntam cu tabuurile noastre sociale in jurul mortii. La urma urmei, daca putem sa imbratisam moartea ca eliberare naturala din aceasta forma intr-o alta, vom diminua, la randul nostru, fascinatia fata de violenta din jurul nostru.

Cand apreciem ca tot ceea ce moare va fi returnat noua intr-o alta forma, intelegand ca materia in sine nu poate fi creata sau distrusa, ci este doar schimbata, atunci nu ne vom agata cu disperare fata de status quo-ul de a rezista schimbarii cu costul evolutiei noastre spirituale.

In cele din urma, moartea este cel mai mare invatator al nostru. Caci atunci cand pierdem tot ceea ce ne este drag, reflectam asupra a ceea ce este cu adevarat valoros. Si descoperim nu numai cine suntem cu adevarat, ci si natura tuturor lucrurilor, imbratisandu-ne natura noastra ciclica.

 

14502972_275140372879983_4630967866671506587_nDaca aveti nevoie de sprijin in aceasta perioada, va recomand:

Ritual: Ritual de Eliberare – il poti face singur oricand;
Uleiuri: Cele mai bune 3 uleiuri esentiale pentru depresie – Vivasan – cod comanda: 222083;
Remediu floral: Rescue Remedy – Florile Bach: pentru stres emotional – se gaseste la Farmacia Tei;
Fumigatie: Lemn Palo Santo si cristale – Magazinul Concept Tropic

       
Servicii Moon Sister – 
Programari la marilu@moonsiser.ro


Online pe skype:

  • Consultatie cu Cartile Oracol – Etalarea Momentului Prezent
  • Consiliere de Conectare la Ciclul Feminin
  • Earth Yoni Blessing

Maria Luiza (Marilu) Romedea
Facilitator Acreditat de Cercuri de Femei – Cortul Rosu
Moon Mother Avansata & Mentor in Conectarea la Ciclul Feminin
Coordonator Womb Blessing Romania
Consilier de Dezvoltare Personala si Spirituala
Shamanism Feminin

 Alte terapii sustinute de persoane pe care le recomand:

 

Imagini: www.pinterest.com