Imaginati-va patru femei.

 1. Una este tanara, dinamica si entuziasta.
 2. Una este un pic mai in varsta, pragmatica si buna cu oamenii.
 3. Una este matura, dezinhibata si extraordinar de creativa.
 4. Iar cea din urma este mai batrana, tacuta si intuitiva.

Fiecare femeie are propriile sale nevoi, propria modalitate de a percepe lumea, propriile energii creatoare si propriile preferinte sexuale.

Acum imagineaza-ti ca toate aceste femei arata exact ca tine.

Nu e de mirare ca barbatii sunt confuzi!

Barbatii sunt invatati ca ei au o singura femeie cu are isi imaprt viata. Insa de fapt, ei au cel putin patru femei diferite!

Fiecare faza a ciclului aduce unei femei diferite abilitati, talente si maestrii; diferite nivele predominante de gandire; diferite energii fizice, creative, sexuale si spirituale.

Astfel ca, fireste, barbatii nu mai inteleg de ce un anumit tip de abordare a unei femei functioneaza intr-o saptamana, iar saptamana urmatoare este un esec total in a obtine o reactie similara din partea aceleiasi femei. Ei nu mai inteleg de ce femeile isi schimba perspectiva atat de mult de la o saptamana la alta.

Insa cum facem ca sa le introducem barbatilor toate aceste patru concepte care se afla in noi? Cum ii ajutam pe barbati sa aiba o relatie plina de incredere cu toate cele patru femei din noi?

4 femeiTrebuie sa impartasim cine suntem noi, insa intr-un mod in care sa nu para impunator sau care sa ceara tratament special. Trebuie sa folosim limbajul non-biologic si sa le aratam barbatilor beneficiile de a avea o relatie activa cu fiecare dintre aceste patru femei.

 1. “Sunt intr-o saptamana buna pentru a rezolva chestiunile de contabilitate. Este ceva anume ce ar trebui sa iau in considerare?” (faza pre-ovulatie).
 2. “Ma simt bine cu privire la ideea de a spirijini oamenii din jur, in momentul de fata; asa ca o voi suna pe sora mea sa vad cum se simte. Vrei sa o sun si pe mama ta, in locul tau?” (faza de ovulatie).
 3. “Energia mea sexuala este la un punct maxim acum. Vrei sa iesi cu mine?” (faza pre-menstruala).
 4. “Este o perioada ideala pentru reflectie. Vrei sa arunc un ochi pe proiectul nostru si sa iau in considerare o strategie pe termen lung?” (faza menstruala).

Iar aceste lucruri nu trebuie sa le spunem doar barbatilor, ci si membrilor mai tineri ai familiei…

 1. “Mama este ca o vrabiuta harnicuta azi, vrea sa faca o gramada de lucruri.” (faza pre-ovulatie).
 2. “Mami este azi ca un cal. Vrea sa ajute oamenii.” (faza ovulatie).
 3. “Mami este ca o pisica azi. Vrea doar sa stea la soare.” (faza pre-menstruala).
 4. “Mami este ca un urs azi. Vrea sa hiberneze intr-o pestera.” (faza menstruala).

Nu intotdeauna trebuie sa folosim cuvintele pentru a-i ajuta pe barbatii din vietile noastre sa stie care dintre cele patru femei sunem. Pentru fiecare faza am putea folosi o bratara colorata sau am putea pune pe frigider un magnet colorat.

Impartasind cine suntem cu barbatii, ii ajutam sa devina parte din dansul nostru ciclic, iar ei incep sa vada cum fiecare femeie din noi aduce ceva minunat si unic in masculinitatea lor.

Indiferent ca aducem ciclul nostru in familie, in dormitor, la locul de munca sau in sala de sedinte, facand toate aceste lucruri incepem sa traim intr-un mod mai autentic viata noastra de femei.

Toate cartile mele – “Luna Rosie”, “Femeia Optimizata”, “Mesaje Spirituale pentru Femei”, “Cele patru Zeite din Tine” si “Trezirea Energiei Feminine” – sunt concentrate pe modul in care femeile nu numai ca isi recunosc cele patru femei ce traiesc intr-un ciclu de-al lor, ci mai ales cum acestea pot trai cele mai bune posibile energii feminine, in cele mai bune posibile vieti de femeie.

In “Femeia Optimizata” am un capitol scris special pentru barbati!

Autor: Miranda Grey

Traducere si adaptare: Alice Danila

Sursa: https://wombblessing.wordpress.com

Imagine: www.pinterest.com