Autumn_Skye_ART_Autumn_Equinox-852x1024In Emisfera Nordica, toamna este in mod traditional corelata cu apusul si directia Vest, cu locul transformarii si al mortii.

In Roma Antica, Echinoctiul de toamna marca momentul in care zeita Persephona (fiica lui Demetra si a lui Zeuz) incepea sa coboare in lumea de jos, unde avea sa stea pana la urmatoarea primavara.

Este momentul cand lumea si intregul mediu inconjurator ce ne-au fost familiare incep treptat sa se disipeze, pana ce eventual dispar. Lumina si caldura verii incep sa se dizolve, facand loc intunericului aflat in crestere.

Acesta este unul dintre cele mai intense momente ale calatoriei anuale. Este oportunitatea perfecta sa renuntam la hainele mult prea purtate si sa intampinam noile vesminte adaptate vremurilor ce vin. Acum avem ocazia sa ne eliberam de identificarile conventionale anterioare si sa pasim intr-o identitate mai avansata.

Este o moarte initiatica, adesea cunoscuta drept “Calea Luptatorului Spiritual” sau moartea samanica. Cultivand introspectia si conectandu-ne cu sinele nostru mai profund, multidimensional, putem sa ne retragem din fricile generate de credinta in separare si putem sa adunam iubirea si sprijinul de care avem nevoie pentru a inainta pe calea transformarii noastre.

Fiind constienti si acceptand strategia mortii initiatice, precum si renasterea ce ii urmeaza acesteia intr-o dezvoltare fireasca, ne va fi mai usor sa acceleram transmutarile profunde, fara sa activam iluzia durerii sau a pierderii.

Provocarea majora toamna este sa invatam sa lasam sa moara ceea ce nu ne mai serveste si sa fim deschisi sa primim ceea ce ne sprijina cu adevarat intentiile noastre adevarate si scopul nostru in viata.

Intrebarile relevante in aceasta perioada sunt:

  • ce anume din viata mea trebuie sa las sau are nevoie sa moara?
  • ce feluri de a fi in lume nu mai servesc actualelor mele intentii si tuturor lucrurilor pe care le descopar in munca mea cu mine insami?
  • ce anume nu ii mai serveste pe cei dragi mie, comunitatii in care traiesc, acestei planete si universului?

Atunci cand vedem lumea numai din perspectiva identitatii noastre personale sau a culturii din care facem parte, lasam ca inventiile egoului propriu sau al egoului colectiv sa guverneze ca centru al universului, in loc sa permitem sinelui nostru adevarat sa fie in centru.

Toamna este mai curand o zona controversata, care poate cauza confuzii majore, daca pierdem sirul relatiei noastre cu sinele nostru adevarat si daca ne lasam prinsi de mentalul personal sau de egoul colectiv.

Adevaratul nostru scop in viata este servit prin eliberarea de fidelitatea noastra bolnavicioasa fata de durere, precum si de graba cu care dorim sa gasim diverse modalitati de a exista in univers.

Trebuie sa devenim constienti de rolul nostru ca si canalizatori sau punct de intalnire pentru energiile din realitati si lumi multiple.

Trebuie sa intelegem ca in fiecare moment avem oportunitatea de a alege daca vrem sa sprijim unitatea sau separarea. Iar aceasta alegere implica a fi constient de natura gandurilor noastre aflate in conflict.

Toamna este un moment al retragerii calme, cand schimbarile sunt experimentate pe planul social al relatiilor noastre, precum si in vise, calatorii samanice sau conexiuni cu lumi alternative.

Pentru a primi ceva nou si pentru a promova armonia vindecatoare, ni se cere sa ne debarasam de tot ce nu mai avem nevoie sau nu ne mai serveste, de tot ce provoaca durere sau conflict. Aceasta este binecuvantarea acestui anotimp.

In Persia Antica, celebrarea Echinoctiului de toamna (Mehregan) a fost creata pentru a onora pe Mehr, zeita luminii, iubirii, prieteniei, adevarului, angajamntului, puterii si a pacii. In persana, numele ei inseamna blandete, bunatate si se identifica cu Balanta, in calendarul iranian oficial, fiind o varianta alternativa a numelui Mithra.

Pe masura ce intram in Toamna, ne intalnim cu primul semn zodiacal al acestui anotimp – Balanta, care aduce cu sine calitati precum armonia, pacea, cooperarea luminoasa si parteneriatele sacre. Acestea sunt cele mai importante daruri, care trebuie accesate pentru a fi primite si oferite, ca sa putem face fata intunericului din lunile ce urmeaza.

Va doresc o Toamna fericita!

Sursa: http://astroshamanism.org

Traducere si adaptare: Alice Danila

Art: Autumn Skye ART